Helsingin keikka

Perjantain 4.1. 2019 suuntasin uskollisen ratsuni, Citroén Berlingon keulan kohti pääkaupunkiamme Helsinkiä. Tiedossa oli perinteinen Helsinki Knife Show.

Perjantaina oli kohtuullisen suttuinen keli…

Lupauduin Knife Showhun kuvaajalle assistentiksi, niin kuin olin edellisvuonnakin. Taas kuvasimme (Ilari kuvasi) yhden teräaseen kultakin näytteille asettajalta, näytteilleasettajan itsensä valitseman. Näin toimittiin edellisvuonnakin.

Näyttelyn puitteet olivat kunnossa! Näyttelypaikkana oli Helsingin Vanha Ylioppilastalo.

Keikka oli sinällään kiva, koska meitä oli kaksi inehmoa assarin hommissa, eikä veitsien ja puukkojen roudaus kuvattavaksi – ja takaisin- tuntunut työltä. Samalla ehti jokusen sanan vaihtaa näyttelyn väen kanssa. Bonuksena oli se että saisimme kuvat käyttöömme Puukkopostin seuraavaan numeroon! Kuvia menee myös kansainvälisiin alan lehtiin ja me saamme kuvat uunituoreina myös tähän kotimaiseen aviisiimme.

Kuvaus-studiota rakenteilla. Tilana Wanhan ”vaatimaton” kokoushuone.

Itse kuvauksen hoiti – jälleen kerran – Ilari Mehtonen. Ilari on loistava kuvaaja ja on perehtynyt paljon myös näiden teräaseiden kuvaamiseen. Pitänyt puukkojen kuvauksesta kurssejakin. Vaikka äkkisältään tuntuisi, että eipä tuo puukon kuvaaminen kovin kummoinen suoritus ole, niin kannattaapa kokeilla. Kun samaan kuvaan pitää saaada terävinä piirtymään tummat ja värikkäät alueet, sekä erittäin voimakkaita peilaaviä kiiltoja, tarvitaan hyvä ja tasainen valo monesta eri suunnasta ja kuvauslaitteistonkin on oltava kunnossa. Ilarin Kädenjälkeä voi katsastaa seuraavassa Suomen Puukkoseuran Puukkoposti lehdessä.

Komeampaa näyttelytilaa saa hakea!
Sijaintikin on kunnossa, eli aivan Helsingin ydinkeskustassa.

Näyttelypaikka oli kiistämättä upea ja toi tapahtumaan sen ansaitsemaa arvokkuutta. Sijaintikin oli mitä mainioin. Perille pääsi aivan viereen millä tahansa liikennevälineellä, jos se ei ole yksityisauto. Oma auto kannatti jättää pienen matkan päähän, esim. Forumin kellariparkkiin, joka sekään ei kovin kaukana Vanhasta Ylioppilastalosta ole. Arvokastahan tuo parkkeeraaminen Helsingin keskustassa on, jonka vuoksi aika moni saapuikin paikalle yleisiä kulkimia hyödyntäen.

Näytteilleasettajat viimeistelevät myyntipöytiään…

Vaikka keli olikin hämärä ja harmaa, niin väkeä riitti jonoksi asti myös mm. Amos Rexiin. Ihailin innostunutta väkeä jonossa, jotka sinnikkäästi jaksoivat odottaa sisäänpääsyä jopa kolme tuntia! Jonottavat lapset viihtyivät myös mukavasti, sillä he laskivat iloisesti mäkeä Amos Rexin maanpäällisien kumpujen päältä. Siirsin mielessäni oman Amos Rexin visiittini hamaan tulevaisuuteen ja keskityin Helsinki Knife Showhun.

Tämä jono ei ole Vanhalle Ylioppilastalolle, vaan Amos Rexiin lasipalatsiin 🙂

Halsinki Knife Show pidettiin nyt kymmenennen kerran. Joka vuosi paikalle saapuu huippuosaajia ympäri maailman, niin tänäkin vuonna. Näytteilleasettajia oli reilut viisikymmentä ja mukana veitsentekijöitä maailman huipulta. Tätä käden taitoa on tässä turha sen enempää yrittää kuvailla, vaan se on omin silmin nähtävä. Osaaminen ja viimeistely ovat alan huippua. Mukana oli myös ilahduttava määrä suomalaista osaamista.

Näytteilleasettajien lista löytyy täältä ->

Toivottavasti tämä kymmenvuotinen perinne jatkuu ja saamme ihastella maailman huippujen töitä tulevaisuudessakin. Olen erittäin mielelläni paikalla tulevanakin vuonna ja rohkenen suositella muillekin.

Ovet sulkeutuivat perjantai-iltana. Lauantaina uusi koitos!