Tammikuun touhuja

Tammikuu alkoi tuolla Helsinki Knife Showlla. Siellä kävin jututtamassa veitsentekijöitä ja assaroin kuvaajaa, Mehtosen Ilaria. Hauska tapahtuma heti vuoden alkajaisiksi. 

Suomen Puukkoseuralle kokoilen jo tietysti Puukkopostin ensimmäistä numeroa. Muun touhun lisäksi tehtiin pienimuotoinen esite kesän Fiskarsin Puukkopäivistä. Siinä toinen hieno tapahtuma, puukko- ja veitsikulttuurista kiinnostuneille. Infolehtinen koottiin myös Metsästäjämuseon, Puukkoseuran ja Metsästäjäin liiton Metsästysveitsikilpailusta. 

Tammikuusa ehdin piipahtaa myös Hollannissa. Ei niinkään työasioissa, mutta oli hauska tutkia Eindhovenissa Philipsin museossa vanhojen tuotteiden ja muun historian lisäksi vanhoja mainoksia ja painotuotteita. Osa lähihistorian aviiseista oli oikein huvittaviakin, vaikka olivat aikoinaan ankaralla vakavuudella laadittuja.

Tammikuu sisälsi myös autojen teippauksien suunnittelua. Teippauksien suunnittelu on virkistävää vaihtelua näiden normaaleiden paperille painettujen artikkeleiden seassa.

Kohta jo helmikuu kolkuttelee – ja uudet työt. Vilkas oli tämän vuoden alku. Hyvä se.  

Paksumpi lehti kääntyi kalenterissa

Kuvaajana toimi Ilari Mehtonen

Vuosi taas vaihtui – ja parempaan – niinhän aina toivotaan. Ja eipä sen toivominen riitä, vaan siihen pitää uskoakin.

Tämä vuosi lähti mukavasti käyntiin Helsinki Knifew Showssa, jossa olin tekemässä juttua puukkoposti lehteen ja samalla assistenttina tapahtuman teräaseiden kuvauksessa. Kuvaus assarin homma oli itse asiassa kovasti sopiva virka ja toimi, sillä siine ehti nähdä ja jonkun sanasen vaihtaa oikeastaan kaikkien näytteilleasettajain kanssa.

 

Seuraavan vuoden lehtiin on tarkoitus laittaa pienimuotoiset haastattelut venäläisestä Maria Stalinasta, ruotsalaisesta Kaj Embretsenistä sekä saksalaisesta Dietmar Kressleristä. Kukin erittäin ansioituneita kädentaitajia tahollaan. No näistä tarkemmin siis Puukkopostin sivuilla ensivuoden aikana.

Niin tästähän tämä vuosi lähtee liikkeelle. Välipäivinä valmistui yksi pieni nelisivuinen kutsu ja parin auton teippaukset on jo suunniteltu jne. Seuraavaksi on asialistalla neljän päivän reissu Hollantiin, jonka jälkeen vuosi käynnistyy toden teolla. Kyllä tästä hyvä vuosi tulee. Alku ainakin on touhukas ja suunnitelmia täynnä.

Kuvattavana palkittu veitsentekijä Maria Stalina