Tuore Puukkoposti 2/18

Tuore Puukkopostin numero lähti juuri kirjapainoon. Ilmestynee ensiviikon aikana lukijoille. Ihan mukava paketti tuli lehdestä tällä kertaa. Sivujakin 60 ja täyttä asiaa täynnään.

Puukkolehden kansi

Juttuja Fiskarsista, Kauhavalta, Ludvikasta ja World Capitals of Cuttlery Meetingistä.Ja puukkosepistä, meiltä ja muualta.

TYKY -päivä

Perjantaina 31.8. pidettiin yrityskonsernimme TYKY -päivä. Päivä valikoitui TYKY -päiväksi sattumalta, sillä perjantaina sää-, tuuli ja kaikki muutkin olosuhteet olivat suosiolliset suorittaa 200 km:n Brevet pyöräily. TYKY -päivän ohjelma kesti kymmenen tuntia, jonka jälkeen polkupyörän mittari näytti 202 kilometriä.

Tauko Mustion sillalla, kun takana oli reilut 130 kilometriä

Taas ruodussa

No lomat on nyt pois pidetty ja ”sorvi” pyörii. Kolmen viikon akkujen latailu teki todella hyvää. Viime kesänä tämä herkku jäikin väliin. Siitäkin syystä tämän kesän loma maistui erityisen hyvälle.

Ensimmäisiä työsarkoja on Puukkopostin vuoden toinen numero. Mukava määrä on aineistoa tullut, joten saadaan nippuun taas kivan kokoinen lukupaketti. Näin toisena loman jälkeisenä päivänä on vielä vähän narut hukassa, mutta eiköhän tämä työelämä saada raiteilleen edellisvuosien tapaan 🙂

Tänään Suomen Turussa

Tänään olen reissussa Turussa ja minut tavoittaa vain sähköisillä viestimillä, puhelinta lukuunottamatta. Laita siis tekstiviesti tai sähköpostia, niin palaan asiaan kun tilaisuus tulee.

Huomenna perjantaina taas mennään entiseen malliin.

Vuoden ensimmäinen Puukkoposti painoon

Vuoden ensimmäinen numero Puukkopostia meni eilen painoon. Lienee tämän viikon kuluessa jo postituksessa. Tässä numerossa oli hyviä – Ilari Mehtosen kuvaamia – kuvia Helsinki Knife Showsta. Lisäksi mainio artikkeli Pasi Jaakonaholta – pohdintaa puukon teristä ja -muodoista.

Taittoa tässäkin numerossa hiukan kohennettiin ja kansikuva teema ”tekevistä käsistä” päättyi viimevuoden viimeiseen numeroon. Tämä vuosi kikkaillaan puukkokuvilla, liittäen niitä taustaan, joka hiukan tekee kontrastia kiiltäville ja puleeratuille puukoille. Vuoden ensimmäisen kannen puukkokuva on Ilari Mehtosen kuvaama ja puukko on Arto Liukon käsialaa.

Seuraavaan lehteen tulee juttua tietysti Fiskarsin tapahtumasta ja haastattelu mm. HKS:ssa palkitusta veitsentekijästä Maria Stalinasta.

 

Toiminimi täyttää 25v

Niin se vain aika kuluu. Huomasin, vanhoja arkistoja penkoessani, että toiminimi Nallegraf on 25 vuotta vanha. Olen tosin välillä ollut ns. ”vieraalla” töissä ja toiminimi jäähyllä, mutta joka tapauksessa toiminimi on ollut olemassa tuon ajan. Rekisteröityminen tapahtui oikeastaan jo 5.10.1992, mutta toiminta alkoi toden teolla vasta vuodenvaihteen jälkeen.

Nyt kun sivustoakin ollaan uudistamassa, niin samalla voi hiukan juhlistaa tuota 25 vuotista taivalta. Se on pitkä aika ja se pitää sisällään ylämäkiä, eikä aina ole alamäeltäkään vältytty. Joka tapauksessa tässä vielä porskutetaan. Alkuperäinen ajatus olikin, kun edellisen laman kourissa yritys perustettiin että ”jos tästä selvitään, niin sitten ei kaada sitten mikään”.

Mutta eipäs kuitenkaan jäädä vanhoja kaivelemaan, ettei joku pistä tikulla silmään. Juhlitaan mennyttä 25 vuotta mutta katsotaan eteenpäin. Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille, tuon 25 takaisille, nykyisille ja myös tuleville. Jatketaan tästä – 25 vuotta viisaampina.

 

Palvelin vaihtui

Niinhän se menee maailma, kuin dominoefekti ikään. Toinen sivustoni juuri vaihtoi palvelinta ja nyt tämä Nallegraf myös. Samalla on hyvä pyyhkiä pöytä puhtaaksi ja aloittaa tästä, eli alusta.

Mutta palveluntarjoajani on ollut jo vuosia sama, vaikka yrityskauppojen myötä nimi onkin välillä vaihtunut. Tähän porukkaan minä luotan, edelleen.

Eli tuli hyvä hetki pysähtyä ja vuosien jälkeen päivittää sivut – ja logokin – tähän päivään. Se tarina siitä suutarin lapsen kengistä pitää edelleen paikkansa. Näitä omia sivuja ei vaan ehdi pukertaa, saati sitten logoa. No nyt otetaan työn alle. Katsotaan mitä tulee.