Tuoreita kirjoja!

Oli ilo päästä tekemään taitto ja kannet pariin kirjaan. Edellisestä on hiukan aikaa, joten tämä maistui sitäkin makeammalta. Lisäksi molemmat kirjalliset teokset ovat kovasti mieleisiä ja kirjailijatkin entuudestaan tuttuja. Uskallan suositella opusten hankintaa.

Puukkopakinoita

Tässä pakinakokoelmassa katsellaan puukkokulttuurin ilmiöitä humoristisesta näkökulmasta. Huumorin seassa itää paikoin faktan siemeniä.

”Puukko on työkalun ohella tappava ase ja pienoisveistos. Harva keräilee silti ruuvimeisseleitä, vaikka pari ensin mainittua ominaispiirrettä niihinkin soveltuu. Olisiko osa puukon viehätysvoimasta siinä, että se antaa omistajalleen ripauksen vallantunnetta viiltävyytensä takia? Voisihan ruuvimeisseliäkin hypistellä ja ihastella, mutta harva niistä on käsityönä toteutettu ja jostain syystä ruuvimeisselin status ei toistaiseksi uhkaa puukon asemaa kulttuurissamme”.

Tarzanin puukko, Ruostutaan yhdessä, Puukkoja puhelinmyynnistä, Ensiapua puukolla. Mitä mahtaa sisältyä oheisten teemojen taakse? Asia selviää tavalla, jonka tähän asti lukenut hyvin oivaltaa.

Pakinoiden kirjoittaja on nahkaansa monipuolisesti puhkonut puukkoalan sekatyöläinen.


West Endin tytöt

West Endin tytöt on 90-luvun Helsinkiin sijoittuva kepeä, surumielinen ja nopealukuinen rikosromaani. Valo on entinen poliisi, joka hoitaa perimäänsä osto- ja myyntiliikettä ja siinä sivussa muitakin liiketoimia. Kun Valoa pyydetään tutkimaan vuosikymmenen takaista museonjohtajan murhaa, hän joutuu kasvokkain myös omien kipeiden muistojensa kanssa. Kuka oli Ursula Tanner ja kuka halusi hänen kuolevan? Ja onko Valon oman tunnelin päässä valoa – edes uuden miesystävän kautta?

”Tunnelmallinen, elegantti dekkari, jossa 80-luvun nostalgiaa on juuri sopivasti. Hieno aloitus sarjalle, jolle toivon pian jatkoa.” AH / Goodreads

”Aion kyllä lukea tulevatkin, sen verran tarina koukutti eikä kirjaa malttanut laskea käsistään ennen viimeistä lausetta.” 

Kati / BoD

”Hyvin (ja hauskasti) kirjoitettu dekkari, joka ei mässäile kauhulla eikä väkivallalla, vaan tarjoaa kiinnostavaa ihmiskuvausta ja paljon ajateltavaakin, niin kuin hyvä viihde parhaimmillaan tekee.” TV / Twitter

”Dialogi pulppuaa luontevasti ja uskottavasti. Muutenkin teksti soljuu eteenpäin vaivattomasti. Dekkarin juoni on melko perinteikäs, mutta kuitenkin tapahtumat yllättävät ja mukaan mahtuu näppäriä juonenkäänteitä.” Kirjojen kuisketta -blogi


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *